1211 Budapest  Szállító utca 4.
+361 278 1301
Wanapack

Érdekességek

Háztartási papírhulladék: a hullámpapír egyik fontos alapanyaga

Háztartási papírhulladék: a hullámpapír egyik fontos alapanya

Az év tizedik hónapjának utolsó munkanapja (idén ez október 31-ére esett) a Takarékosság Világnapja. A megemlékezés célja az, hogy gondoljuk át ilyenkor fogyasztási szokásainkat. Nemcsak a saját, de Földünk erőforrásaival is érdemes takarékoskodnunk. Tudatos termékhasználóként ugyanis nemcsak a pénztárcánkat tudjuk kímélni. Ha mindennapjainkban figyelünk néhány apróságra, bolygónk állapotát is pozitívan tudjuk befolyásolni.

 

Hullámpapír: mindennapokban használatos, praktikus termék

Hétköznapjainkban, munkánk és egyéb tevékenységeink során rengeteg olyan terméket használunk, amelynek alapanyaga a hullámpapír. Lássuk a legfontosabbakat!

Hullámtekercs: Nagyon sok területen népszerű, mert olcsó és sok mindenre jó. Az építőiparban például pótolhatatlan. Szobafestők nagy kedvence: sokkal egyszerűbb hullámpapírt teríteni a padlóra, mint később sikálni az odaszáradt festékfoltot. Minden lecsöppenő folyadékot teljesen magába szív, és tökéletes csúszásgátló is. Emiatt takarító cégek is szívesen használják. Otthonunkban is jól jöhet - akár nagytakarításról, akár belső felújításról van szó.

Hullámpapír doboz: vele tényleg minden nap találkozunk. Gondoljunk csak a költözködés, postázás, áruszállítás kihívásaira. A hullámpapír doboz mechanikai védelmet nyújt mindennek, amit belecsomagolunk. Jó párnázó tulajdonsága van. Amit beleteszünk, azt megvédi a külső behatásoktól. Nem törik össze, nem megy tönkre.

Display: főleg konferenciák, kiállítások, termék-kínálások nélkülözhetetlen kelléke a display állvány. Ha már van rá lehetőségünk, miért ne a hullámpapírból készült verzióját válasszuk? Ugyanazokat a funkciókat képes betölteni, mint műanyag változata, és külsőre sem marad el tőle. Így viszont környezetünket is védjük.

Szelektív hulladékgyűjtés: környezetvédelem a háztartásban

A papírfeldolgozó ipar jelentős része a hullámpapír termékek gyártását jelenti. A hullámpapír alapanyaga az újrafelhasznált papír.

Nem véletlen, hogy a környezettudatos életformának fontos része, hogy mit kezdünk a háztartási szeméttel. Jelenleg Magyarországon mindenütt lehetőségünk van arra, hogy az általunk termelt szemetet szelektíven gyűjtsük.

Mit is jelent ez?

Azt, hogy a hulladékokat anyaguk szerint elkülönítve, külön tároljuk.

A háztartás során keletkezett hulladék nagy részének semmi keresnivalója nincs a kukában. Hogyan tudjuk szelektálni a hulladékot?

Több településen az önkormányzat már biztosítja a szelektív hilladékgyűjtéshez szükséges tárolókat, amiket rendszeresen el is szállít. Máshol házhoz mennek a szelekítv hulladékért, vagy a közterületekre vannak kihelyezve a tárolók. Ha szeretnék védeni környezetünket, érdemes tájékozódni arról, milyen lehetőségeink vannak.

A papír alapú hulladékokat is érdemes külön tárolni. Ezekbők készül többek között a hullámpapír is.

Miért is vagyunk környezettudatosak, ha szelektáljuk a papírhulladékot?

Két oka van.

Egyrészt az, hogy így kevesebb szemét kerül a szeméttelepekre. Nem növeljük feleslegesen a rengeteg hulladék mennyiségét, aminek tárolása, elégetése nem olcsó mulatság.

Másrészt kevesebb fa kivágására van szükség, ha a papír termékek egy része újrapapírból készül. Így közvetve hozzájárulunk ahhoz, hogy ne pusztítsanak el több fát, mint amennyit feltétlenül szükséges.

A hullámpapír teljesen lebomlik!

A hullámpapír nemcsak azért környezetbarát, mert újrafelhasznált papírból készült. Azért is tökéletesen bio termék, mert ő maga is száz százalékban lebomlik. Sőt, később szintén felhasználható. Helye tehát, ha már nem használjuk, a papír számára biztosított hulladéktárolókban van!

Ha figyelünk a szelektív hulladékgyűjtésre a mindennapokban, és amikor csak lehet, hullámpapír termékeket használunk, Földünkre is vigyázunk.

Takarékoskodjunk bolygónk energiaforrásaival, legyünk tudatos termékhasználók!

093224
Látogatóink széleskörű tájékoztatása miatt, a weboldalunk sütiket használ!
Adatkezelési tájékoztató Elfogadom!