1211 Budapest  Szállító utca 4.
+361 278 1301
Wanapack

Érdekességek

Hullámpapír tekercs, papír doboz: ha már nem kell, akkor sem felesleges

Hullámpapír tekercs, papír doboz: ha már nem kell, akkor sem felesleges

A hullámpapír korunk egyik leghasznosabb és legkörnyezetkímélőbb terméke. Igaz ez alapanyagára, felhasználására és bomlási folyamatára is. Ha fontos nekünk környezetünk és Földünk védelme, válasszuk ezt a környezetbarát terméket a mindennapi feladatokhoz!

Tárolásra, költözéskor, raktározáskor vagy postázáskor nincs is praktikusabb vagy pénztárca-kímélőbb megoldás a hullámpapírnál.

Akár tekercsben vagy lemezben, akár doboz formájában használtuk, mindenképpen érdemes tudni, hogy feleslegessé sosem fog válni!

Ugyanis számos felhasználási módja létezik később is.

Alapanyaga: az újrapapír

Tehát valószínű, hogy eleve használt papírból készült.

De ha mégsem, akkor biztos, hogy ő viszont a későbbiekben újra felhasználható lesz dobozok és egyéb hullámpapír termékek gyártásához.

Emiatt a használt doboz nem szemét, sőt!

A szelektív hulladéktárolóban és nem a kommunális szemét között van a helye, ha mi már végképp nem tudjuk  otthon felhasználni.

Mindenesetre mutatunk néhány érdekes lehetőséget, hogy mégis hasznát vehessük!

Gyerekeknek: tökéletes játék

A kicsik szeretnek elbújni. Bunkert építeni, képzeletbeli kastélyt vagy házikót készíteni.

Nincs is egyszerűbb, mint a felesleges papír dobozokat felhasználva készíteni nekik egy kis kuckót. Ha van időnk és kedvünk, ki is lehet dekorálni: vízfestékkel kifesteni, ablakokat vágni rá, matricákkal díszíteni.

Emellett számtalan módon tudnak még játszani a gyerekek a hullámpapírral: gyakorolhatják az ollóval vágást, festhetnek rá képeket, vagy akár az is élvezetes, ha egyszerűen apró darabokra tépkedhetik.

Otthoni tárolás, szortírozás

A felhalmozódott dobozokat célszerűen használhatjuk rendrakáskor.

Kinőtt gyerek cuccok, télen a lenge vagy nyáron a meleg ruhák tárolására is alkalmas. A padláson vagy a pincében, vagy akár a szekrény tetején is jól elhelyezhetőek, szögletes formájuk miatt helykihasználásuk is kitűnő.

Emellett a felhalmozódott papírok, iratok tárolására is jó a papír doboz.

Postázás

Mindig érdemes tartani otthon néhány hullámpapír dobozt.

Bármikor, ha nagyobb méretű csomagot szeretnénk postázni, jól fog jönni.

Akár az interneten adtuk el megunt cuccunkat, akár a nagymamának szeretnénk küldeni ajándékot anyák napjára, kartonpapír dobozban mindent feladhatunk!

Emellett a hullámpapírt fel tudjuk használni arra is, hogy a dobozban kitöltsük az üres helyeket, így az értékes tárgy nem fog elmozdulni, és még inkább biztonságban lesz szállítás közben.

Költözés

Ahogy arról már írtunk is, költözést nem lehet megúszni dobozolás nélkül. Főleg az erősebb papír dobozokat érdemes félretenni, ha a közeli vagy távolabbi jövőben költözésben gondolkodunk!

Tudta? Jó a fűtőértéke

Még tart a tél egy darabig. Feleslegessé vált papír dobozait el is tüzelheti, ha vegyestüzelésű vagy fatüzelésű kazánja van.

Ha pedig van lehetősége egy darabig tárolni, el is teheti tavaszra.

Bográcsozáskor, szalonnasütéskor jól fog még jönni!

Akár a tűzgyújtáskor, akár pedig a tűz életben tartásakor van szükségünk könnyen és viszonylag sokáig égő dologra, a hullámpapír tökéletesen megfelel a célnak!

Ami fontos:

Ha mégsem kell már, ne a kommunális hulladék közé, hanem a szelektív, papíroknak szánt tárolóba helyezzük!

Így környezetünkre is gondolunk, és a számunkra feleslegessé vált hullámpapírból ismét valami fontos és hasznos dolog készülhet.

093223
Látogatóink széleskörű tájékoztatása miatt, a weboldalunk sütiket használ!
Adatkezelési tájékoztató Elfogadom!