1211 Budapest  Szállító utca 4.
+361 278 1301
Wanapack

Érdekességek

Közeleg a Föld napja!

Miért ajánljuk a száz százalékban lebomló szemeteszsákokat?

A Föld napja minden évben április 22-én kerül megrendezésre – Magyarországon 1990 óta. Ennek apropóján szeretnénk felhívni mi is a figyelmet természeti környezetünk megóvására. Tudta? Amikor kidobjuk a szerves hulladékot a kukába, környezetszennyező metán kerül a légkörbe! Nem véletlen, hogy egyre több fórumon kerül terítékre a komposztálás fontossága.

A 21. századi urbanizált fogyasztói társadalom számára idegennek tűnhet nemcsak a szelektív hulladékgyűjtés, de a komposztálás folyamata is. Hiszen egyszerűnek tűnik mindent a szemétbe hajítani, így azt gondoljuk, meg is szabadultunk minden gondunktól.

Pedig éppen ilyenkor csinálunk nagy gondot magunknak!

Ha ugyanis nem szelektíven szemetelünk, mindent háztartási hulladék ugyanarra a helyre kerül. Gondoljunk bele: a rohadó ételmaradék és a soha le nem bomló műanyag flakon egymás mellett halmozódik a végtelenségig a szörnyen környezetszennyező metán bűzben.

A Wanapack a környezetkímélő termékek forgalmazását és a hullámpapír alapanyagú dobozok gyártását tartja elsődleges missziójának. A hullámpapír valóban környezetkímélő, hiszen száz százalékban lebomlik, emellett alapanyaga is eleve nagyrészt az újra-felhasznált papír.

Mellette cégünk több teljesen lebomló bio terméket is árul.

Ezek közül is, témánk apropóján, jó szívvel tudjuk ajánlani lebomló szemeteszsákjainkat.

A lebomló szemeteszsákok ugyanis tökéletesen megfelelnek annak a célnak, hogy a háztartási hulladék azon részét, ami komposztálható, ebben gyűjtsük össze, sőt: vele együtt helyezhetjük el a komposztálóban is.

Mire figyeljünk oda?

A legfontosabb, hogy mindenképpen szelektáljuk a hulladékot!

A legtöbb háztartás számára a helyi önkormányzat már biztosít a feleslegessé vált papír és a műanyag dolgokhoz külön hulladéktárolókat. A fennmaradó háztartási hulladék mehet a szemetesbe, kivéve mindent, ami komposztálható!

Miért érdemes komposztálni?

Azért, mert így nagyon jó talajjavítóhoz jutunk. Így nem lesz szükség arra, hogy virágainkhoz vagy a kiskerthez műtrágyát vásároljunk. Emellett így tudatosan teszünk is a Föld védelméért is!

Mit komposztálhatunk?

Minden gyümölcs-és zöldségmaradvány, tojáshéj, kávé-és teazacc, elszáradt virágok, toll, szőr, fahamu, apróra tépett tojástartó doboz és egyéb hullámpapír, növényevő állatok ürüléke (forgács alommal együtt). Ne égessük az avart, hiszen az is környezetszennyező a széndioxid kibocsátás miatt, hanem komposztáljuk, minden kerti maradvánnyal (a diófa levelével) együtt! Főtt étel maradéka nem a komposztálóba való!

Komposztálás: mindenki számára elérhető

Bár először talán mindannyiunknak a családi házak kertje ugrik be, ám annak is van erre lehetősége, aki nem a kertvárosban él. Társasházak közös udvara is megfelelő a feladathoz, és egyre több komposztsziget is található minden kerületben – érdemes erről is tájékozódnunk!

Cégünknél a komposztáláshoz tökéletesen megfelelő, száz százalékban lebomló szemeteszsák több méretben is kapható. Keressen minket!

093210
Látogatóink széleskörű tájékoztatása miatt, a weboldalunk sütiket használ!
Adatkezelési tájékoztató Elfogadom!