1211 Budapest  Szállító utca 4.
+361 278 1301
Wanapack

Érdekességek

Még egy segítség költözéshez: kézi nyújtható fólia

Sztreccs fólia a bútorok védelmében

Úgy tűnik, vége felé közeledik idei szeszélyes telünk. Búcsút mondhatunk a jeges utaknak, hónak, fagynak, havasesőnek. Kopogtat a tavasz az ablakunkon, úton van a szép idő. Sokan vannak, akik csak erre várnak, hogy végre belevágjanak a nagy kalandba: a költözésbe.

A költözés stresszes és időigényes.

Tulajdonképpen mindent tökéletesen be kell csomagolnunk és biztonságosan szállítható állapotba kell hoznunk a nagy napra.

A legtöbb holmit praktikus papír dobozba csomagolni, hiszen a hullámpapír mechanikai védelmet nyújt mindennek, ami sérülékeny.

Azokat a dolgokat pedig, amik egyáltalán nem törékenyek, erős szemetes zsákokba pakolhatjuk, így nem növeljük a csomagok súlyát.

Érdemes átgondolnunk azonban azt is, hogy mi a legjobb módja bútoraink költöztetésének!

Akát profi költöztető céget alkalmazunk, akár saját magunk oldjuk meg a szállítást, biztos, hogy a legnagyobb és legsúlyosabb tárgyaink okozzák majd a legnehezebb feladatot. És nemcsak azért, mert kemény munka őket emelgetni.

Más kihívások is várnak ránk.

Ott vannak ugyanis az ajtók és a fiókok!

Szekrényajtó, zoknis fiók, zongora fedele, ágyneműtartó….

Szeretnek a legváratlanabb pillanatokban kinyílni.

Például előfordulhat, hogy amikor éppen lecipeljük a szekrényt a negyedik emeletről, nekiütődik ajtaja a korlátnak. Ez megijesztheti a pakolókat, lepattanhat a felületről a festék, maradandó karcolás keletkezhet a bútorban, és sorolhatnánk tovább a kellemetlen fejleményeket.

Persze, ugyanez megismétlődhet a teherautóban egy élesebb kanyarban, hirtelen fékezéskor vagy akár egy nagyobb zökkenőnél is.

Márpedig a bútorok drága és értékes dolgok.

Elvárható, hogy ugyanolyan állapotban érkezzenek meg új otthonunkba, mint ahogyan a régiből elindultak.

Sokan öntapadós ragasztószalagot használnak.

Jó megoldásnak tűnik a ragasztószalag a fiókok és ajtók rögzítésére. A probléma az szokott lenni vele, hogy előfordulhat: eltávolításakor nyomot hagy a fafelületen. Újabb munkát adva így a kicsomagoláskor: lehet elővenni a tisztítószereket, és nekiállni lesikálni a nyomokat. Persze, ezt is csak óvatosan, nehogy nagyobb kár legyen belőle, mint haszon.

Praktikusabb tehát a kézi nyújtható fólia.

A sztreccs fóliával ugyanis gyakorlatilag tökéletesen körbe tudjuk tekerni az egész szekrényt. Olyan, mintha a legerősebb ragasztószalagot alkalmaznánk.

Nem nyílik ki egy ajtó sem, nem csúszik ki egy fiók sem, ha őt használjuk.

A sztreccs fólia (vagy másik nevén nyújtható fólia) fő tulajdonsága ugyanis az, hogy nyújtás után igyekszik visszanyerni eredeti állapotát. Emiatt tökéletes rögzítést biztosít annak, amit körbetekerünk vele.

 

Ha költözés előtt áll, ne habozzon, keressen minket bizalommal! Akár papír dobozról, akár hullámpapír tekercsről, akár sztreccs fóliáról van szó, nálunk mindent megtalál!

101782
Látogatóink széleskörű tájékoztatása miatt, a weboldalunk sütiket használ!
Adatkezelési tájékoztató Elfogadom!