1211 Budapest  Szállító utca 4.
+361 278 1301
Wanapack

Érdekességek

Mindennapi segítőnk, a hullámpapír

Ha

  • Ön éppen költözködik, és mindent szeretne úgy elpakolni, hogy biztonságosan meg is érkezzenek féltve a féltve őrzött ingóságok új lakhelyére;
  • kevés a lakásban hely, de sok a cucc, és szeretne rendet maga körül;
  • irodájában archivál, mert felgyűltek az iratok, és el kell pakolni;
  • webáruháza van, és postázáskor fontos a biztonságos csomagolás,

akkor szüksége van papírdobozokra.

Dobozok

Sokféle doboz létezik. Aszerint választunk, hogy az adott helyzetben melyik tudja a legtökéletesebben betölteni a funkcióját. Azaz, hogy tökéletes tároljon és védjen. Legyen praktikus, és ne legyen drága.

Belegondolt már abba, hogy milyen anyagból készülnek ezek a fontos kellékek? Amik, valljuk be, óriási segítséget jelentenek nekünk 21. századi mindennapjainkban.

A hullámpapír

A fenti eseményekhez nélkülözhetetlen tároló és szállító-költöztető dobozok alapanyaga a hullámpapír. Mit is takar ez a kifejezés? Mi az a hullámpapír?

Olyan, több papír-rétegből álló lemez, ahol a külső rétegek közrefognak egy vagy több hullámosított papírt. A hullámok gerince mentén keményítő alapú ragasztóval összeragasztják a rétegeket. A hullámirány mindig a terhelés irányába esik. Így jön létre egy olyan termék, ami ellenáll a külső nyomásoknak, így védve a bele csomagolt árut.

Környezetbarát csomagolóanyag

Az emberiség rengeteg olyan hulladékot termel ki, ami károsítja környezetünket. A hullámpapír használata egyben környezet-tudatosságot is jelent, mert majdnem mindig újrapapírból készül. Ez abban az esetben is így van, ha a nem újra-felhasználtnak kinéző változatát választjuk, azt, amelyiknek belső és külső fedőrétege fehér. (Nem pedig a kevésbé esztétikus natúr- barnás árnyalat.) A vásárlók zöme ugyanis ezt a változatot részesíti előnyben. Jó hír az, hogy ez is készülhet újra felhasznált papírból.

A hullámpapír felhasználási területei

Azonban nem csak dobozokat készítenek belőle. Nem csak az egyedi csomagolásban és az áruvédelemben népszerű. Univerzalitása miatt sok más iparágban is felhasználják.

Festési, felújítási munkálatok során gyakran használják takarópapírnak.  Segítségével meg lehet óvni a padlót a mechanikai sérülésektől vagy a szennyeződésektől. Tehát bírja pl. a létra behatásait, a lecseppenő festéket gyorsan beszívja, és az szinte azonnal meg is szárad.  Emellett azért is praktikus, mert nem csúszik.

Rendezze be a gyerekszobát vagy irodáját papírbútorral!

A kartonpapír bútor az utóbbi évtizedekben terjedt el.  Elsősorban gyerekszobákban nagyon népszerű. Az interneten akár ingyenesen letölthető tervrajzokat is találunk.  Összehajtás után a kicsik ki is dekorálhatják filccel vagy krétával, és ha hajlakkal rögzítjük az alkotást, hosszú távon értékes marad a család számára. Készíthetünk együtt zsámolyt, kisszéket vagy hintaszéket. Vagy vásárolhatunk készen etetőszéket, ami ráadásul összehajtható, utazáskor magunkkal tudjuk vinni. Nem nagyon hosszú életűek, de viszonylag olcsók, így megérik!

Irodánkat is kiegészíthetjük kartonpapír berendezési tárgyakkal.  Lapra szerelve kaphatóak, amit nekünk kell formára hajtani. Utólag festhető, dekorálható.  Nagyon praktikus a harmonika elven működő kanapé, amelynek mérete igény szerint bármikor növelhető vagy csökkenthető.  Készítenek ezen az elven alapuló térelválasztót, fotelt, lámpát, és még sok mindent. Variálhatóak, és maximálisan ki tudjuk velük használni a rendelkezésünkre álló teret.

További érdekességek

A bútorkészítés mellett rengeteg más kreatív-, vagy hobbi-tevékenység alapanyaga is a hullámkarton.  Miért is egyre népszerűbb?

  • Jól hajlítható
  • Éles késsel, ollóval könnyen vágható
  • Egyszerű ragasztani, mert sík karton a felszíne, így jól ragad rá a ragasztó anyag
  • Festékkel átkenve még tartósabbá tehetjük
  • Ha hullámait lelapítjuk, még hajlíthatóbb lesz

Felhasználásában csak fantáziánk és ügyességünk szabhat határt! Ha ötleteket keresünk, sokat találhatunk különféle internetes felületeket. Ha van időnk és kedvünk, a költözés után megmaradt dobozokból készíthetünk képkeretet, gyerekjátékokat, vagy bevonhatjuk vele az elcsúnyult virágcserepeket.

A hullámpapír sosem válik feleslegessé! Ha mégsem használjuk el otthon, akkor minden esetben dobjuk a szelektív hulladék gyűjtőbe, hogy ipari szinten újabb papírdobozok készülhessenek belőle!

093222
Látogatóink széleskörű tájékoztatása miatt, a weboldalunk sütiket használ!
Adatkezelési tájékoztató Elfogadom!