1211 Budapest  Szállító utca 4.
+361 278 1301
Wanapack

Érdekességek

Nagy durranás! Mire jó a légpárnás fólia?

Nagy durranás! Mire jó a légpárnás fólia?

Emlékszik még gyerekkorunk nagy játékára, a buborékfóliára? Óriási csetepaték tudtak kitörni a gyerekek között, amikor egy költözés alkalmával, vagy csomag érkezése után hozzájuthattunk néhány négyzetcentiméterhez. Ha végre sikerült valahogyan elosztanunk egymás között, a szülők hosszabb időre fellélegezhettek A hangzavar után akár egy órán keresztül is áhítattal pukkasztgattuk a kis buborékokat. Óriási élmény volt, nem?

 

De mire is való tulajdonképpen a légpárnás fólia?

A polietilén légpárnás fólia (más néven buborékfólia) a műanyag habok mellett az egyik leggyakrabban használt védő- és párnázó anyag ütésre érzékeny vagy sérülékeny termékek burkolására, csomagolására.

 

Milyen esetekben praktikus?

Ha költözködik. Az újságpapíros módszernél is biztonságosabb, így érdemes a drága holmikat – porcelánokat, üveg tányérokat, díszeket stb. – belecsomagolni, és garantált, hogy nem darabokban fog megérkezni a nagymama Herendi porcelánja új otthonába.

Ha rendszeresen ad fel postán törékeny csomagokat. Akár online áruháza van, akár csak használt dolgait szereti az interneten értékesíteni, érdemes otthon tartania néhány négyzetmétert. Nem csak a mechanikus behatásoktól védi meg áruját, de vízhatlan csomagolást is garantál, így a műszaki cikkeket sem éri baj - akkor sem, ha a postást esetleg elkapja közvetítés az őszi eső.

Így garantált, hogy a vevő elégedett lesz.

 

De nem csak csomagolásra használhatjuk. Tudta?

Közeledik a tél, és sok házban gond, hogy az ablaküvegeknél behúz a hideg. Ennek orvoslására is kitűnően alkalmazható a légpárnás fólia. Méretre vágás után csak vizet spriccelünk az üvegre, és a sima oldalával egyszerűen rátapasztjuk a fóliát. A kilátáson ront ugyan, de a fényt ugyanúgy beengedi! Egyes állítások szerint képes a lakás hőveszteségét a felére csökkenteni – egy próbát mindenesetre megérhet.

Különféle háztartási praktikákra is használható: nemcsak gumicukor készítésére, vagy muffin csokoládé-dekorációnak, de hajgöndörítésre is, sőt: ha esetleg otthoni mezítlábas parkot készítünk gyerekeinknek, akkor sem érdemes kihagyni belőle a buborékfóliát – óriási sikere lesz, amikor pattog a talpuk alatt!

Emellett sokan nem csak kiskorukban szerették nyomkodni, ami nem véletlen: egy 2011-es amerikai piackutatás adatai szerint egyetlen perc pukkantgatás olyan mértékben csökkenti a stresszt, mint 33 percnyi masszázs.

Mi természetesen elsősorban csomagolásra ajánljuk, de ha marad valamennyi, az sem vész kárba! Pukkangasson, göndörítsen, játsszon vele kedvére!

093210
Látogatóink széleskörű tájékoztatása miatt, a weboldalunk sütiket használ!
Adatkezelési tájékoztató Elfogadom!