1211 Budapest  Szállító utca 4.
+361 278 1301
Wanapack

Érdekességek

Óvja környezetét: használjon hullámpapír dobozokat és száz százalékban lebomló termékeket a mindennapokban!

Óvja környezetét: használjon hullámpapír dobozokat

A tavasz sok ünnepet tartogat. Március 15-e után érkezik a húsvét, és vele a gyerekek által várva-várt tavaszi szünet. Ezután május első napja is ünnepnap, amikor együtt lehet a család. A hónap első vasárnapján az édesanyákról emlékezünk meg óvodai, iskolai ünnepségeken és otthonainkban is egy-egy csokor virággal, kisebb ajándékokkal. Az utolsó vasárnap gyereknap, amikor minden a legkisebbekről szól. Húsvét után ötven nappal pedig itt a pünkösd.

Érdemes azonban nem elfelejtkezni arról, hogy áprilisban van egy napunk, amikor nem egymást, és nem valamelyik történelmi eseményünket ünnepeljük. Ezen a napon a környezetünk kerül előtérbe.

Április 22-én volt a Föld napja

1970-ben, Amerikában tartották az első Föld napját. Azon a napon, egy fiatal egyetemista szervezése eredményeképpen, 25 millióan emelték fel a szavukat a természetért. Fontos változásokat hozott ez világszerte. Főleg az emberek gondolkodásában, aktivitásában.

Mindannyian tehetünk a természet védelméért. Szelektív hulladékgyűjtéssel, komposztálással, környezetbarát tisztítószerek használatával, és még sorolhatnánk.

Úgy is, ha mindennapjainkban figyelünk arra, hogy amiből lehetséges, környezetbarát termékeket vásárolunk.

Cégünk mindig is nagy hangsúlyt tett a környezet-tudatosságra. Ezért is található kínálatunkban rengeteg környezetbarát termék.

A Wanapack Kft. elsődlegesen hullámpapír terméket gyárt. És rengeteg hullámpapírból készült terméket árulunk! Főleg papír dobozokat, de nem csak azokat.

Miért környezetbarát a hullámpapír?

A hullámpapír alapanyaga az újra-papír, ami gyakorlatilag a már elhasznált papír dobozokat és egyéb papír termékeket jelenti. Így, ha hullámpapírból készült terméket vásárol, a Földet is óvja. Hiszen így kevesebb fa kivágására lesz szükség. Ugyanaz a fa alapanyag többször is felhasználható lesz.

Emellett könnyen lebomló anyagról is van szó. A papír doboz nem károsítja a környezetet, hiszen nem termelődik olyan hulladék, ami évtizedekig szennyezi bolygónkat.

A már elhasznált dobozokkal nem gyarapítjuk a kommunális hulladékot. A 21. század egyik legnagyobb kihívása, hogy mit tegyünk a megszámlálhatatlan mennyiségű szeméttel. A papír, a doboz helye azonban a szelektív hulladékgyűjtőben van. Ahonnan újra fel lesz használva. Hullámpapír és különféle dobozok készülnek belőle.

Ezért érdemes mindenkinek átgondolnia a mindennapjait. Amikor csak lehetséges, kerüljük a műanyag, környezetkárosító anyagok használatát! Ezzel hozzájárulunk bolygónk védelméhez.

Még néhány tipp ahhoz, hogy Földünknek jó barátai legyünk:

Dobozokat minden alkalomra! Több típust, több méretben!

  • Költözködéshez speciális, ötrétegű költöztető dobozt.
  • Irattároláshoz irattároló dobozokat!
  • Ha vendégségbe megy, vásároljon tőlünk boros dobozokat!
  • Szortírozáshoz, otthoni rendrakáshoz is elengedhetetlen kellék a papír doboz!

Lakásfelújítás? Használjon hullámpapír tekercset. Nem a parkettára vagy a járólapra fog potyogni a festék.

És ez csak néhány ötlet volt….

A Föld napja ebben az évben már elmúlt. De tudatos vásárlóként egész évben vigyázhatunk bolygónkra. 

093237
Látogatóink széleskörű tájékoztatása miatt, a weboldalunk sütiket használ!
Adatkezelési tájékoztató Elfogadom!