1211 Budapest  Szállító utca 4.
+361 278 1301
Wanapack

Érdekességek

Papír doboz: ne dobja ki! Használja a fantáziáját!

Családi program: játék a hullámpapírral!

Itt a vakáció. Ez a gyerekeknek pihenést és kikapcsolódást jelent. A szülőknek sokszor megoldandó feladat: hová helyezzék el és hogyan kössék le otthon a csemetéket? A családi nyaralás és a nyári táborok mellett is biztos, hogy lesz néhány hét, amit az ovisok-sulisok otthon töltenek. És lesznek idén is esősebb napok: nem árt felkészülni egy-két kreatív ötlettel, ha beszorulunk a lakásba!

A játék apuval-anyuval mindig nagy élmény. A hullámpapír alapanyagú dobozok szinte minden háztartásban fellelhetőek. Akár az internetes rendelés akár költözködés vagy pakolás után maradt a nyakunkon papír doboz, ne dobjuk ki! Használjuk fel!

Összegyűjtöttünk néhány ötletes, házilag, dobozból gyártható játékot, amit nem csak elkészíteni öröm, de utána együtt játszani is igazi élmény lesz!

Papírdobozból házikó

Szinte a legkézenfekvőbb, hogy a nagy méretű dobozból ház lesz! Minden gyerek első dolga, ha nagy dobozt lát, hogy bizony beleül, elbújik benne, magára húzza. A kicsik a vackolást, kuporgást nagyon élvezik.

És papír dobozból házat készíteni igazán egyszerű!

Ha nincs sok időnk, akkor csak vágunk néhány ablakot az oldalába, és készen is van. Ha pedig szeretnénk valami igazán érdekeset alkotni együtt, akkor elő a festékkel és ecsetekkel: legyen az a ház színes! Sőt, az ablakba tehetünk kis függönyöket is, hogy még házikósabb legyen. Ha pedig sok doboz van és jó nagyok is, lehet várat, lakóparkot, kastélyt készíteni! Elképzelhető, hogy nem lesz túl tartós az így elkészült játék, de annál érdekesebb!

Titok doboz

Egy kis képességfejlesztő! A doboz oldalára vágjunk két akkor lyukat, hogy beférjen a gyermek jobb, illetve bal keze. Középre tegyünk térelválasztónak egy hullámpapírt! Utána rakjuk tele mind a két oldalt érdekes, apró dolgokkal: pici játékokkal, apró használati tárgyakkal! Ezután már kezdődhet is a játék!

A feladat: kitalálni, hogy melyik kezével milyen tárgyakat fog a kezében a gyerek. Lehet versenyezni is: aki többet talál el pontosan, az lesz a nap nyertese, és valami jutalmat kap.

Játéktároló

A jó állapotban maradt papír doboz kiválóan alkalmas játékok tárolására. Kiváló a helykihasználásuk, egymás mellett-egymáson jól elhelyezhetők, és kis súlyuk miatt csemetéink is könnyen pakolhatják.

Családi programnak sem utolsó, hogy a gyerekszobai lakberendezésbe bevonjuk a gyereket. Szedjünk elő különféle csomagolópapírokat, régi falinaptárakat, plakátokat, matricákat, és indulhat a dobozok dekorálása! A végén minden dobozra írjuk rá, milyen játékot tartalmaz, így könnyen fogják tudni, melyikben mi bujkál. Ha a gyerek még nem tud olvasni, alkoholos filccel rá is rajzolhatjuk, ami benne van: plüss állatokat, legót, építőkockát, kisautókat, kinder figurákat…

Ugyanezzel a módszerrel a kisebb dobozokból készíthetünk együtt dizájnos, színes tolltartókat is. Így rendszerezni tudjuk a filctollakat, zsírkrétákat, ceruzákat. A gyerekek is élvezni fogják, hogy mindent hamar megtalálnak, mindennek helye van.

Ráadásul, amikor ránéznek a kidekorált papír dobozokra, eszükbe fog jutni a szüleikkel töltött minőségi idő, ami tényleg megfizethetetlen kincs! Emellett szívesen is büszkélkednek majd a látogatóknak alkotásaikkal.

Hullámpapírból szuperturbó házijármű

Ha egy gyerek beleül egy dobozba (márpedig, ha elöl hagyjuk, biztos, hogy beleül!) akkor abból a dobozból bármi lehet. Úrhajóval hódítja meg a Holdat, Ferrarival nyeri meg a Forma 1-et, vagy akár crossmotorral száguldozik a sziklás hegyi utakon. Belepréselheti magát az egész család, és hajózhatunk a Níluson vagy buszozhatunk a belvárosi forgalomban….

A történetek száma végtelen. Hagyjuk őket játszani, és ha tudunk, vegyünk mi is részt benne, nem fogjuk megbánni!

067500
Látogatóink széleskörű tájékoztatása miatt, a weboldalunk sütiket használ!
Adatkezelési tájékoztató Elfogadom!