1211 Budapest  Szállító utca 4.
+361 278 1301
Wanapack

Érdekességek

Papír raklap: környezetkímélő és praktikus!

Tároláskor és szállításkor is tökéletes megoldás

Ha raklap kerül szóba, legtöbbünknek még mindig a régi jó faalkotmány jut eszünkbe. A nehézkes, masszív és biztonságosnak is nevezhető fa raklapnál azonban már létezik olcsóbb és sok szempontból praktikusabb találmány. A hullámpapír alapanyagú raklap nem véletlenül egyre népszerűbb.

Elsőre persze furcsának tűnhet, hogy hullámpapírból készítsünk raklapot. Hiszen a raklapnak nemcsak óriási súlyokat kell elbírnia, de a tartósság is elengedhetetlen feltétel. Doboz gyártáshoz a hullámkarton természetesen kitűnő anyag, ezt már majdnem mindenki megtapasztalta. Na, de raklapnak?

Igen, a hullámpapír tökéletesen alkalmas erre a feladatra is!

A hullámpapír vagy hullámkarton ugyanis felépítése miatt igen nagy mértékben terhelhető. Egyáltalán nem gyengébb, mint a fa változata, viszont elődjéhez képest sok előnye van.

Miért válasszuk a fa raklap helyett a papír változatot?

Könnyebb

Ez a tulajdonság leginkább akkor lényeges, ha szállításhoz van rá szükségünk. A raktárban tologatni és emelgetni is lényegesen egyszerűbb. Szállításkor, főleg, ha légi szállításról van szó, ez a praktikus oldala még inkább kidomborodik! Sokat spórolhatunk a szállítás díján, ha nem a 25-30 kilogrammos fa, hanem a másfél-hét kilogrammos papír raklapot választjuk.

Környezetkímélő

A hullámpapír alapanyaga az újra-felhasznált papír. Nem véletlen, hogy manapság nem csak doboz gyártásra, de az élet legkülönfélébb területein találkozunk vele. Nem kell erdőket kiirtani elkészítéséhez, hiszen a szelektív hulladékgyűjtésnek köszönhetően ma már nagy mennyiségben elérhető a használt papír a gyártók számára. Minden környezettudatos vásárlónak csak ajánlani tudjuk az összes olyan terméket, aminek alapanyaga a hullámkarton!

Biztonságos és tartós

Ami még gyakran eszünkbe szokott jutni, hogy vajon nem sokkal rövidebb-e az életideje a papírból gyártott termékeknek, mint azoknak, amik fából készültek? A válasz erre is egyszerű. A hullámpapír ugyan nem vízálló, de a belőle gyártott raklapot vízálló lábakkal látják el. Amennyiben tökéletes a csomagolás, használunk nyújtható fóliát és megfelelő rögzítést, akkor a papír raklap is sokáig használható!

Ha raktára van, vagy szállításhoz van szüksége raklapra, keressen minket!

093224
Látogatóink széleskörű tájékoztatása miatt, a weboldalunk sütiket használ!
Adatkezelési tájékoztató Elfogadom!